Logo peelenmaasvenray.nl
De zesde editie van de Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop is op 6 oktober.
De zesde editie van de Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop is op 6 oktober. (Foto: Organisatie)

Singelloop nu ook voor rolstoelers

De zesde editie van de Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop vindt op 6 oktober plaats. Tijdens de eerste editie in 2014 bestond het evenement alleen uit hardlooponderdelen. In 2015 is het programma uitgebreid met wandeltochten.

De wandelaars kunnen kiezen uit tochten van vijf, tien, vijftien en twintig kilometer. Enkele weken geleden kreeg de organisatie van de Singelloop de vraag van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg of het in de toekomst mogelijk is om mensen in een rolstoel te laten deelnemen aan de wandeltochten. Dit verzoek is met het bestuur en de leden van de wandelcommissie besproken. Omdat wij het ook belangrijk vinden dat mensen met een beperking kunnen deelnemen aan de reguliere sportevenementen hebben wij gekeken wat er dit jaar al mogelijk is", vertelt Michel Thomassen van de organisatie.

"Na wat aanpassingen aan de route van de vijf kilometer hebben wij ons voorstel ter goedkeuring voorgelegd aan de deskundigen en zij hebben ons een positief advies gegeven. Dus vanaf dit jaar is het mogelijk om als rolstoeler deel te nemen aan de vijf kilometer van de Boot de Vocht wandeltochten." De rustplaats is bij Bouledrome en deze locatie beschikt over een geschikte sanitaire voorziening. Het is dit jaar alleen maar mogelijk en toegestaan om met een rolstoel aan de wandeltocht van vijf kilometer deel te nemen. De overige afstanden zijn niet geschikt voor mensen in een rolstoel. Aanmelden kan via de website www.venraysesingelloop.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten