De zesde editie van de Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop is op 6 oktober.
De zesde editie van de Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop is op 6 oktober. Foto: Organisatie

Singelloop nu ook voor rolstoelers

Algemeen

De zesde editie van de Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop vindt op 6 oktober plaats. Tijdens de eerste editie in 2014 bestond het evenement alleen uit hardlooponderdelen. In 2015 is het programma uitgebreid met wandeltochten.

De wandelaars kunnen kiezen uit tochten van vijf, tien, vijftien en twintig kilometer. Enkele weken geleden kreeg de organisatie van de Singelloop de vraag van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg of het in de toekomst mogelijk is om mensen in een rolstoel te laten deelnemen aan de wandeltochten. Dit verzoek is met het bestuur en de leden van de wandelcommissie besproken. Omdat wij het ook belangrijk vinden dat mensen met een beperking kunnen deelnemen aan de reguliere sportevenementen hebben wij gekeken wat er dit jaar al mogelijk is", vertelt Michel Thomassen van de organisatie.

"Na wat aanpassingen aan de route van de vijf kilometer hebben wij ons voorstel ter goedkeuring voorgelegd aan de deskundigen en zij hebben ons een positief advies gegeven. Dus vanaf dit jaar is het mogelijk om als rolstoeler deel te nemen aan de vijf kilometer van de Boot de Vocht wandeltochten." De rustplaats is bij Bouledrome en deze locatie beschikt over een geschikte sanitaire voorziening. Het is dit jaar alleen maar mogelijk en toegestaan om met een rolstoel aan de wandeltocht van vijf kilometer deel te nemen. De overige afstanden zijn niet geschikt voor mensen in een rolstoel. Aanmelden kan via de website www.venraysesingelloop.nl.

Uit de krant