Rockband Jeopardy met zangtalenten uit Holthees en Smakt.
Rockband Jeopardy met zangtalenten uit Holthees en Smakt. Foto: Persfoto

Dorpsfeest van en voor Smakt en Holthees

Algemeen

Bij 't Pelgrimshuis in Smakt vindt zaterdag 31 augustus en zondag 1 september de tweede editie van het gezamenlijke dorpsfeest van en voor inwoners van Smakt en Holthees plaats. 

Na het wegvallen van de kermis in Smakt en Holthees rees het idee voor een dorpsfeest. Een feest voor de bewoners van de twee dorpen, maar ook voor mensen die niet uit Smakt of Holthees komen - net als de kermis. Voor jong en oud. Een aantal inwoners van Smakt en Holthees besloot er de schouders onder te zetten. Er werd een commissie gevormd die het dorpsfeest binnen de kortste keren in de steigers had staan. Vanwege het grote succes in 2018 kon een tweede editie niet uitblijven.

Zaterdag 31 augustus begint het feest om 20.00 uur met een heuse recordpoging: de langste polonaise ooit gelopen in de gemeente Venray. Hierna barst het Holtus-Smakt Gût Live-spektakel los. Zangtalenten uit Holthees en Smakt zingen live een rocknummer, onder begeleiding van de rockband Jeopardy. Voor de verdere muzikale omlijsting is DJ Mick aangetrokken. De entree voor dit muziekfestijn is gratis.

Zondag 1 september staat tussen 12.00 uur en 14.00 uur een dorpsbrunch op de rol,  verzorgd door 't Pelgrimshuis. Aansluitend start het matinee. Het matinee is gratis toegankelijk. Voor de jeugd zijn er diverse activiteiten; goochelaar Magic Stevie, een springkussen, een skelterparcours, een knutselhoek, een schminkcorner en een voetbalveldje, maar natuurlijk is er ook aan activiteiten voor de oudere generatie gedacht. Huub Janssen, bekend geworden als frontman van Diep Sjit en Ondiep, neemt tijdens het matinee de muziek voor zijn rekening. 

Uit de krant