Sabriye Tenberken en Paul Kronenberg leven voor hun kanthari in India.
Sabriye Tenberken en Paul Kronenberg leven voor hun kanthari in India. Eigen foto

Presentatie Paul Kronenberg in Venray

Algemeen

Hij kwam tot zijn zestiende levensjaar Venray amper uit. Paul Kronenberg (51) kan er nu om lachen. "Ik woonde in de Eindstraat, waar bakkerij 't Kroontje van mijn vader Theo en mijn moeder Nellie was, ging naar de kleuterschool aan de andere kant van de straat, aansluitend naar basisschool St. Ursula en weer later naar Jerusalem. In die hoek van pakweg 300 meter speelde mijn leven zich in die eerste jaren grotendeels af. Voetballen bij SV Venray op sportpark Die Wieën was bij wijze van spreken al een hele reis."

Hoe anders ziet zijn leven er 35 jaar later uit. Kronenberg woont momenteel in Kerala in India, waar hij samen met zijn blinde Duitse vriendin Sabriye Tenberken de drijvende kracht is achter het kanthari-instituut, reist de hele aardkloot rond om hun bijzondere verhaal te verkondigen, maar komt nog altijd graag terug naar 'zijn' Venray. "Dit 'Venrods jungske' is het dialect nog niet vergeten", grijnst hij. Of hij de presentatie in het dialect gaat doen, weet hij nog niet. Maar zeker is wel dat hij op zondag 1 september vanaf 10.30 uur onder de titel 'Change from within' ('Verandering van binnenuit') een presentatie houdt in het Venrays Museum aan het Mgr. Goumansplein over onder meer het instituut kanthari in de Indiase stad Trivandrum in
Kerala.

In Peel en Maas van afgelopen week staat een uitgebreid interview met Paul Kronenberg. Mensen die meer informatie willen of belangstelling hebben voor een presentatie, kunnen hiervoor contact met hem opnemen via founders@kanthari.org. Of kijken op www.kanthari.org.


Uit de krant