Cor Vervoort is de nieuwe wethouder van Venray Lokaal.
Cor Vervoort is de nieuwe wethouder van Venray Lokaal. Foto: Henk Lammen

Cor Vervoort wethouder Venray Lokaal

Algemeen Video

Cor Vervoort (61) is vrijdag tijdens een persconferentie in het gemeentehuis gepresenteerd als nieuwe wethouder van Venray Lokaal. Als de gemeenteraad instemt, kan de benoeming op 12 september plaatsvinden.

De Venraynaar is de opvolger van voormalig wethouder Carla Brugman, die als gedeputeerde Energie, Natuur en Openbaar Vervoer momenteel deel uitmaakt van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten in Limburg. Vervoort was tot voor kort voorzitter van Venray Lokaal. Die functie werd onlangs overgenomen door Victor Weijs.

Vervoort is gehuwd en woont in Venray. Hij was sinds 1978 bijna onafgebroken werkzaam bij achtereenvolgens de gemeentepolitie Venray, politieregio Limburg-Noord en de eenheid Limburg van de nationale-politie. Hij was aanvankelijk werkzaam in diverse politiefuncties en na voorgezette opleidingen op het terrein van personeel en organisatie en orgaanadvies bekleedde hij diverse functies op die terreinen. Hij gold als deskundige op het gebied van functiewaarneming en was daarbij lid van een landelijke bezwarenadviescommissie.

Later meer informatie en een interview met Cor Vervoort op Peel en Maas TV.

Uit de krant