Mike Teunissen met zijn vriendin Corine tijdens de huldiging in Ysselsteyn.
Mike Teunissen met zijn vriendin Corine tijdens de huldiging in Ysselsteyn. Foto: Rikus ten Brucke

Teunissen gehuldigd in Ysselsteyn

Algemeen

Het was woensdagavond een drukte van belang in hartje Ysselsteyn, waar wielrenner Mike Teunissen onder grote belangstelling werd gehuldigd voor zijn prestaties in de afgelopen Tour de France. Voor zijn uitzonderlijke prestaties in de Ronde van Frankrijk ontving Teunissen een zilveren bijtje uit handen van burgemeester Hans Gilissen.

De wielrenner, die vrijdagavond nog de RaboRonde in Heerlen won, werd bij zijn ouders thuis in een limousine opgehaald en maakte daarna een zegetocht door zijn eigen Ysselsteyn. Niet alleen dorpsgenoten juichten hem toe en gingen op zoek naar een handtekening van en/of op foto met de plaatselijke wielerheld, maar de fans van de Jumbo-Visma-renner kwamen van heinde en verre.

In zalencentrum Roelanzia werd Teunissen vervolgens geïnterviewd en gehuldigd. De Ysselsteynse renner won begin vorige maand de openingsrit van de Tour de France. Een dag later zegevierde zijn team bovendien in de ploegentijdrit. Vanwege zijn winst in de openingsrit droeg de renner uit Ysselsteyn twee dagen de gele trui. Daarmee wist Teunissen voor het eerst in dertig jaar een Nederlandse gele trui te bemachtigen. Daags na de Tour won hij ook het wielercriterium van Boxmeer. "Maar Mike is natuurlijk al lange tijd sterk bezig", meldt fanclubvoorzitter Willy Koonings. "In mei won hij al de Vierdaagse van Duinkerken en daarna in juni de ZLM Tour. We zien de huldiging als een afsluiting van een prachtige, succesvolle periode, waarvan ook wij als fanclub enorm hebben genoten."



Uit de krant