Foto gemaakt door: Mike Mazout
Podium EK-wedstrijd Weerst (België) met op de tweede plaats Britt Jans-Beken en op de derde stek Amber Simons. Foto gemaakt door: Mike Mazout Foto: Mike Mazout

Internationaal succes voor Jans-Beken en Simons

Waar de meeste motorcrossers inmiddels al twee weken in de zomerstop zitten,  ging het internationale seizoen voor onder meer Britt Jans-Beken (Wanssum) en Amber Simons (Well) nog twee weken door.

Bij het WK voor dames in het Tsjechische Loket kwamen Jans-Beken en Simons (Well) in actie. Jans-Beken eindigde op het WK met een 23ste en 21ste plaats net buiten de punten. Simons wist met een 31ste en 18de plaats drie WK-punten te grijpen. Afgelopen weekend kwamen beide dames opnieuw in actie. In het Belgische Weerst stond de tweede ronde voor het Europees kampioenschap (IMBA) op het programma. Beide dames wisten tijdens deze wedstrijd het podium te behalen. Jans-Beken reed met een derde en twee tweede plaatsen in de manches naar de tweede plaats in het dagklassement. Simons mocht als derde plaatsnemen op het podium met een vijfde, derde en vierde plaats in de manches.