Afbeelding
Foto: Shelly Boom

Venray stelt nieuw horeca- en terrassenbeleid vast

Algemeen

Burgemeester en wethouders van Venray hebben het vernieuwde horecabeleid en terrassenbeleid vastgesteld. Het beleid is te vinden via www.beleidvenray.nl. Het beleid geeft aan hoe ondernemers op een gastvrije, veilige en gezonde manier een horecazaak en terras kunnen runnen. Ondernemers en omwonenden vinden er ook tips over duurzaam ondernemen en het beperken van overlast en onveilige situaties.

Horeca en terrassen zijn belangrijk voor Venray. Ze zijn sfeerbepalend en zorgen voor gezelligheid en ontmoeting. Als gemeente willen we dan ook ruimte geven aan initiatieven van ondernemers. Soms spelen er ook andere belangen mee, zoals overlast van bezoekers of geluid. Daarom gelden er kaders, zodat ook andere kwaliteiten (zoals een prettige woonomgeving) van onze gemeente behouden blijven.

Ook evenementen zijn belangrijk voor Venray. Binnenkort is de kermis in Venray Centrum. Er zijn dan nóg meer en uitgebreidere terrassen dan normaal, soms zelfs met een overkapping. Burgemeester Hans Gilissen: "Om te zorgen dat de kermis in Venray veilig verloopt, zijn in het nieuwe terrassenbeleid regels vastgelegd over de terrassen en de terrasoverkappingen. Dit is de uitkomst van een gezamenlijk traject met de horeca, de hulpdiensten en de gemeente in samenwerking met een adviesbureau. Complimenten aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt."

Eén van de wijzigingen in het horecabeleid is het uitsluiten van shishalounges in de gemeente Venray. Shishalounges zijn horecabedrijven waar bezoekers waterpijpen kunnen gebruiken. Het college van burgemeester en wethouders hebben besloten dat shishalounges niet welkom zijn in Venray. Reden hiervoor zijn de grotere risico's bij dit soort bedrijven op het gebied van (brand)veiligheid en gezondheid. Een van de risico's is het vrijkomen van koolmonoxide (CO). Zelfs bij éénmalig gebruik kan dit leiden tot koolmonoxidevergiftiging.

Uit de krant