Fieke Linskens en Brendan Rijsdijk kijken uit naar de zesde editie van de Venrayse Singelloop.
Fieke Linskens en Brendan Rijsdijk kijken uit naar de zesde editie van de Venrayse Singelloop. Foto Henk Lammen

Singelloop blijft groeien

Algemeen Video

Venray | De zesde editie van de Venrayse Singelloop vindt plaats op zondag 6 oktober. In de eerste vijf jaren groeide het deelnemersaantal uit naar 1870 in 2018. "We hebben ooit de ambitie uitgesproken dat we naar de 2000 deelnemers wilden", aldus voorzitter Brendan Rijsdijk. "We gaan de goede kant op."

Door Henk Lammen

"Dat moet dit jaar haalbaar zijn", zegt Fieke Linskens, nieuwe secretaris van de Stichting Venrayse Singelloop die ook de pr en communicatie van het evenement voor haar rekening neemt. Fieke is een sportieve jongedame van 24 jaar uit Oostrum. Ze loopt graag hard, doet aan yoga en heeft een zwemverleden bij Spio. Sinds enige tijd is ze als fysiotherapeut werkzaam bij Fysiotherapiepraktijk Buitenlust in Venray. De praktijk waar voorzitter Rijsdijk al jaren aan verbonden is.

Een en een is twee. "Nee", lacht ze over de gesuggereerde relatie tussen singelloop en de fysiotherapiepraktijk. "Ik heb al vaker meegedaan aan hardloopwedstrijden, voor mij is het de mogelijkheid om zo'n groot evenement nu van een andere kant te bekijken. Hoe de organisatie in elkaar steekt en hoe je ervoor kunt zorgen dat het een leuk evenement is en blijft voor de deelnemers en het publiek. Ik heb er enorm veel zin in om hier een steentje aan bij te dragen."

Rijsdijk is in zijn nopjes met de nieuwste aanwinst binnen het stichtingsbestuur. "Nieuwe mensen en ideeën zijn altijd van harte welkom." Linskens streeft er naar om het evenement de komende maanden nog meer op de kaart te gaan zetten. "We gaan nog meer nieuwe media als Facebook en Instagram inzetten om hardlopers en deelnemers te bereiken. Niet alleen in Venray, maar ook uit een grotere regio. Dat kan bijvoorbeeld ook door middel van acties waar prijzen aan verbonden zijn."

Cultuur en sport integreren in een evenement

De ambities van 2000 deelnemers is inmiddels bijgesteld naar 2500 in de toekomst. Echter niet ten koste van alles. Rijsdijk: "De veiligheid van de deelnemers gaat boven alles. Vandaar dat we er geen mega-evenement zoals de Venloop van willen en kunnen maken. Het moet een sportief en vooral gezellig evenement blijven. De mensen moeten ieder jaar graag terug willen komen vanwege de uitstraling. Vandaar ook dat we dit jaar nog meer de nadruk leggen op de entourage. De aankleding van het plein en de route, maar ook meer entertainment. We willen bijvoorbeeld met zang en dans nadrukkelijk een stukje cultuur integreren in een sportevenement. Al blijft het voor de hardlopers natuurlijk wel een wedstrijd om een goede klassering en tijd neer te zetten." De inschrijving is inmiddels van start gegaan. De hardlopers kunnen voorinschrijven tot 21 september, de wandelaars tot 4 oktober. Na-inschrijven op de dag zelf is ook nog mogelijk. Inschrijven kan via de website www.venraysesingelloop.nl. Meer informatie is te vinden op deze website of door het sturen van een email naar info@singelloop.nl.

Uit de krant