Basisschool Coninxhof bestaat 50 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd.
Basisschool Coninxhof bestaat 50 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd. Foto: Rikus ten Brücke

Coninxhof viert 50-jarig jubileum

Algemeen

Coninxhof viert feest. De basisschool bestaat  50 jaar en dat wordt gevierd tijdens de feestweek. In 1969 werd de katholieke school opgericht en vernoemd naar Piet Heinrich von Coninx.

Deze man was in 1779 verantwoordelijk voor de reorganisatie van de scholen in het hertogdom Geldern. Von Coninx hechtte eraan het goede uit zijn tijd in de school te halen en het oude dat goed was niet weg te gooien. Tegenwoordig biedt de school onderdak aan zo'n 160 leerlingen en 15 leerkrachten. 

In de feestweek van 3 tot en met 7 juni wordt het gouden jubileum gevierd. De feestweek start op maandag 3 juni met een ballonnenwedstrijd. Op dinsdag 4 juni is er een dansworkshop onder leiding van Myrna van Rens. Alle leerlingen worden op woensdag 5 juni in feestkleding ontvangen op de rode loper. Donderdag 6 juni zullen alle leerlingen en leraren onder leiding van Circus op school een circusvoorstelling voorbereiden en uitvoeren in de schouwburg. Na de voorstelling is er een receptie in de aula van Coninxhof. De week wordt op vrijdag 7 juni afgesloten met een percussieworkshop die wordt verzorgd door Jan Voermans. Tijdens de week wordt ook het speciaal voor deze gelegenheid geschreven schoollied ten gehore gebracht.

Jan Willem Reuling heeft dit geschreven en het is door enkele leerlingen en leerkrachten ingezongen. 

Uit de krant