Afbeelding
Foto: Jolijn van Goch

Recordaantal tickets voor Schouwburg Venray

Algemeen

De vrije verkoop voor het nieuwe theaterseizoen is succesvol van start gegaan bij Schouwburg Venray. Het programma voor seizoen 19|20 werd vorige week maandag bekendgemaakt en afgelopen maandag startte de vrije verkoop. Het theater vermeldt met trots dat 'het de meeste tickets in deze periode heeft verkocht sinds jaren'.

In de eerste week na de bekendmaking van het programma ligt de ticketverkoop 56 procent hoger ten opzichte van vorig seizoen. Maar ook ten opzichte van de vijf seizoenen daarvoor heeft seizoen 19|20 het recordaantal verkochte tickets. Daarmee komt het motto van dit seizoen 'meer dan ooit…' goed tot zijn recht. Een mogelijke verklaring voor de flinke percentuele groei is de groei in het aantal voorstellingen. Daarnaast zijn de grote namen eerder in de verkoop gegaan op verzoek van de desbetreffende impresariaten. Er bestaat echter ook een groei van 19 procent meer verkochte tickets berekend over het aantal voorstellingen.

Volgens directeur Paul Franssen zit de groei niet alleen in programma-aanbod, maar veel meer in de gastvrijheid waarmee artiesten en gasten worden ontvangen: 'Schouwburg Venray is daarmee een instituut geworden en geen opeenstapeling van stenen en glas'. Franssen is bovenal trots op zijn team dat, betaald of onbetaald, 'dienstbaar is voor iedereen die het theater graag bezoekt'.

Het theaterseizoen start in september 2019 en eindigt juni 2020. In dit seizoen staan er shows van onder meer Rowwen Hèze, Scapino Ballet, Rundfunk, Huub Stapel, Juf Roos en Verliefd op Ibiza op de rol. Meer informatie over het programma en ticketverkoop via schouwburgvenray.nl.

Uit de krant