Mike Teunissen tijdens een trainingskamp.
Mike Teunissen tijdens een trainingskamp. Foto: Bram Berkien / Team Jumbo Visma.

'Teunissen naar Tour de France'

Algemeen

Mike Teunissen kan zich opmaken voor de Tour de France. Ploegleider Nico Verhoeven meldt bij Wielerflits dat de wielrenner uit Ysselsteyn onderdeel uitmaakt van de sprinttrein van Dylan Groenewegen. Ook Amund Grøndahl Jansen en Tony Martin kunnen rekenen op een plekje in de sprinttrein.

Als Teunissen daadwerkelijk aan de start verschijnt op zaterdag 6 juli in Brussel dan is het zijn tweede Tour de France (officiële selectie is nog niet bekend, red.). In 2017 debuteerde de hardrijder in de Ronde van Frankrijk namens Team Sunweb.  

"Mike heeft in het verleden al de sprints gedaan. Eerst bij ons, daarna bij Team Sunweb met Matthews, Walscheid en Bauhaus. Nu is het met Dylan, maar het spelletje blijft hetzelfde. En Mike doet dat goed. Timo (Roosen, red.) heeft dan weer de pech gehad dat hij zowel in de Ronde van de Algarve als in Kuurne-Brussel-Kuurne ten val is gekomen en zo zijn voorjaar de mist zag ingaan. Intern is deze keuze dan ook geen verrassing", vertelt Verhoeven tegenover Wielerflits.

Uit de krant