Erica Irene van den Akker gaat verder bij Samenwerking Venray
Erica Irene van den Akker gaat verder bij Samenwerking Venray Foto: archief Peel en Maas

Raadslid Van den Akker naar Samenwerking Venray

Algemeen

Erica Irene van den Akker stopt als raadslid van ProVenray en stapt over naar Samenwerking Venray. 

Dat heeft Samenwerking Venray dinsdagmorgen bekendgemaakt in een persverklaring. "Het gaat me aan het hart om afscheid te nemen van een partij waarvoor ik me intensief vheb ingezet", meldt Van den Akker. "Maar als je idealen hebt, dan wil je die ook ten uitvoer brengen. Idealen zoals een gezonde samenwerking binnen een team, waarbij het belang van de burger wordt onderstreept, maar waarbij ook ruimte wordt gemaakt voor innovatie en creativiteit. Ik heb echter mijn persoonlijke opvattingen over innovatie en creativiteit, maar ook over de kwaliteit van werken in dezen. Dit heb ik tot mijn grote spijt niet teruggezien in de manier waarop binnen ProVenray wordt gewerkt."

Ze sluit zich met onmiddellijke ingang aan bij Samenwerking Venray. Zowel Van den Akker als Samenwerking Venray is ervan overtuigd dat 'ze politiek inhoudelijk, qua drijfveren en idealen maar ook qua partijstructuur bij elkaar passen'. "Ik vind het belangrijk dat een politieke partij een sterke mening heeft en deze kan onderbouwen vanuit een duidelijke visie; dit schept vertrouwen bij zowel de kiezer als de raad. Het bestuur van ProVenray heeft naar mijn mening in de afgelopen periode van haar bestaan geen duidelijke politieke visie weten neer te zetten en ook is men naar mijn mening niet in staat gebleken om de organisatie van de stichting waar te kunnen maken. Mogelijk is in deze het fundament van ProVenray niet sterk genoeg geweest en is dit mede oorzaak geweest van de redenen die hebben geleid tot mijn beslissing. Een moeilijke beslissing waar ik lang over heb nagedacht en ik realiseer me dat veel mensen nu zullen denken: opstappen, zetel afgeven en bij volgende verkiezingen op eigen kracht de raad in komen." Toch  besloot Van den Akker haar taak als raadslid voort te zetten: "Ik wil die taak volbrengen. Aan die intentie is namelijk niets veranderd en ik kan dit zeker niet waarmaken als ik mijn zetel opgeef."

Met de komst van Erica Irene van den Akker telt de fractie Samenwerking Venray voortaan vier personen in de gemeenteraad. ProVenray gaat van drie naar twee. Beide partijen zitten in de oppositie. Eerder in deze raadsperiode stapte Erica Irene van den Akker al over van de SP naar ProVenray. 

Donderdag in Peel en  Maas meer informatie. 

Uit de krant