De werkgroep Ysselsteyn100. Van links naar rechts: Marcel Arts, Lei Potten, Luc Janssen en Ruud Janssen. Willy Janssen ontbreekt op foto.
De werkgroep Ysselsteyn100. Van links naar rechts: Marcel Arts, Lei Potten, Luc Janssen en Ruud Janssen. Willy Janssen ontbreekt op foto.

Warming-up voor Ysselsteyns eeuwfeest

Algemeen

Sinds enkele weken staat er een nieuw bord op het Lovinckplein, midden in Ysselsteyn. De warming-up voor het eeuwfeest is begonnen.  Over ruim anderhalf jaar is het zover: Ysselsteyn bestaat 100 jaar.

Ysselsteyn is in 1921 opgericht en vernoemd naar de toenmalige minister van Landbouw: minister H.A. van Ysselsteyn. Inmiddels is het dorp uitgegroeid tot een gemeenschap met meer dan 2200 inwoners.

Het fotobord is geplaatst door de werkgroep Ysselsteyn100. Deze werkgroep een onderdeel van stichting dorpsraad Ysselsteyn. Het doel van de werkgroep is het organiseren van een dorpsbreed eeuwfeest. Er worden verschillende feesten, bijeenkomsten en excursies  georganiseerd in het feestjaar 2021. De contouren zijn gezet. Zo wordt er gewerkt aan een plan om enkele herkenningspunten van 1921 te herbouwen. Denk hierbij aan de plaggenhut van Nooijen of de Thews-kooi iets ten zuiden van de dorpskern.

Ook een agrarisch evenement staat in de steigers. De landbouw heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zeker in het pioniersdorp Ysselsteyn zijn de bedrijven van nu niet meer vergelijkbaar met die van 100 jaar geleden. Hoogtepunt van dit jaar is het feestweekend in de eerste week van juni. 

Neem een leuke foto met familie, vrienden of bekenden en deel die via social media. Er zijn de komende maanden prijzen te winnen voor de leukste foto. Op Facebook is de werkgroep te vinden onder de naam Ysselsteyn100. Ook is het mogelijk de foto te mailen naar info@ysselsteyn100.nl.

Met dank aan:
Ontwerp: denkFrank
Frameconstructie: Timmerteun
Werkgroep Ysselsteyn100

Uit de krant