Paul Halmans (70) is bij gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Foto: Hoedemaekers Venray.
Paul Halmans (70) is bij gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Foto: Hoedemaekers Venray.

Paul Halmans geridderd

Algemeen

Paul Halmans (70) is bij gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Paul Halmans is iemand die zich al jaren vol enthousiasme inzet voor de kwetsbare doelgroep van Alzheimer Noord-Limburg en Alzheimer Nederland, afdeling Noord-Limburg. Sinds zijn echtgenote Joke in 2005 het Alzheimer Café oprichtte, is hij aanwezig bij iedere bijeenkomst om gasten te ontvangen en te ondersteunen met hand-en-spandiensten.

Hij is daarnaast lid van de werkgroep Venray Dementievriendelijk.  Mede door zijn inzet hebben diverse maatschappelijke organisaties zich gecommitteerd als ambassadeur bij de realisatie van Dementievriendelijk Venray. Daarnaast verzorgt hij de pr en de fondsenwerving. In 2010 was Paul Halmans bovendien mede-initiatiefnemer van de Stichting Logeerhuis Kapstok. Deze stichting biedt mantelzorg aan patiënten die in het logeerhuis verblijven, waardoor de eigenlijke mantelzorger even tot rust kan komen. Naast het vervullen van bestuurstaken, is hij actief als gastheer en verzorgt hij de financiën en de pr.

Als bestuurslid van de Stichting Altaar en Kunstverwerving Sint Petrus' Bandenkerk zet Paul Halmans zich bovendien in voor de instandhouding en verbetering van de dekenale St. Petrus' Bandenkerk. Onder andere als fondsenwerver voor diverse projecten. De kerk stamt uit de 15e eeuw en bezit een grote en kostbare verzameling kunstschatten, zoals enkele middeleeuwse beelden, die van grote cultuurhistorische waarde zijn.

Paul Halmans was rond de eeuwwisseling ruim zestien jaar bestuurslid en president bij Koninklijke Harmonie Euterpe. En sinds 2009 is hij ook secretaris van Stichting Odeon. Samen met andere bestuursleden heeft hij zich hard gemaakt om een nieuw onderkomen te vinden en te realiseren voor de harmonie en voor zustergezelschap MMSK St. Petrus' Banden. Beide muziekgezelschappen waren dringend op zoek naar nieuwe repetitieruimte. Odeon wist de doelstelling van het gebouw breder te maken door een combinatie te maken met het werkleerbedrijf, een organisatie waar jongeren met een psychiatrische achtergrond en/of een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag konden. Foto: Hoedemaekers Venray.

Uit de krant