Theo Spronk (79) is bij gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Foto Hoedemaekers Venray.
Theo Spronk (79) is bij gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Foto Hoedemaekers Venray. Foto Hoedemaekers Venray

Lintje voor Theo Spronk

Algemeen

Theo Spronk (79) is bij gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ruim achttien jaar lang al investeert Theo Spronk bijna al zijn vrije tijd aan streekmuseum De Locht in Melderslo. Hij wordt omschreven als de 'stille kracht'. Als lid van de pr-commissie levert hij een grote bijdrage aan de instandhouding van dit, voor de regio, bijzondere museum, dat jaarlijks meer dan 30.000 bezoekers ontvangt. Hij verzorgt wekelijks onder meer de redactieruimtes van het museum in de diverse nieuwsbladen in de regio Noord-Limburg en Oost-Brabant.  In 2008-2009 was Theo Spronk tevens de bedenker van de tentoonstelling De Twelf Maendekens. De commissie tentoonstellingen heeft vaker een beroep op hem gedaan, onder andere voor de expositie Van Karrenspoor tot A73. De afgelopen twintig jaar verzorgde Theo Spronk ook diapresentaties over de beleving van Kerstmis en Pasen in het verleden, voor KBO's en vrouwenverenigingen in Noord-Limburg. Foto Hoedemaekers Venray.

Uit de krant