Piet Arts (74) is bij gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Foto: Hoedemaekers Venray.
Piet Arts (74) is bij gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Foto: Hoedemaekers Venray.

Lintje voor Piet Arts

Algemeen

Piet Arts (74) is bij gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Piet Arts was in 1981 medeoprichter en aansluitend bestuurslid van IVN afdeling Geijsteren/Venray (voorheen Jeugd- en Natuurwacht). Hij hield zich voor deze afdeling onder meer bezig met het organiseren en uitzetten van wandeltochten. Al twintig jaar is Piet Arts bovendien als vrijwilliger actief voor museum De Peelstreek. Daar houdt hij zich onder meer bezig met een educatief programma voor de jeugd. Hij verzorgt met veel enthousiasme rondleidingen, waarbij hij inspeelt op de interesses van de bezoekers. Als bestuurslid zet Piet Arts sinds 2003 de lijnen naar de toekomst mee uit. Alles ten behoeve van de instandhouding van de Peelgeschiedenis.

Piet Arts is ook vrijwillig archivaris voor Stichting Historie Ysselsteyn. Daarnaast is hij al vanaf 1995 groundman (onderhoud tennisbanen) bij Tennisvereniging Vereniging Ysselsteyn. Vele uren heeft hij besteed aan het verbouwen van de nieuwe sportkantine en de aanleg van het nieuwe terras en de parkeerplaatsen. Bovendien is Piet Arts onderhoudsvrijwilliger en lid van de wedstrijdcommissie bij jeu-de-boulesvereniging Ysselsteyn. Foto: Hoedemaekers Venray.

Uit de krant