Hans Gilissen stopt in januari 2020 als burgemeester.
Hans Gilissen stopt in januari 2020 als burgemeester.

Venray zoekt een nieuwe burgemeester

Algemeen

Burgemeester Hans Gilissen heeft bekendgemaakt dat hij in januari 2020 stopt als burgemeester. Hij is dan 10 jaar burgemeester in Venray. De gemeenteraad is aan zet bij de zoektocht naar een opvolger.

De commissaris van de Koning speelt een rol bij het zoeken naar een nieuwe burgemeester van Venray. Maar het is aan de gemeenteraad om een zogenaamde profielschets op te stellen. De profielschets is een soort functieprofiel voor de nieuwe burgemeester. In de profielschets wordt omschreven aan welke eisen de burgemeester moet voldoen en welke uitdagingen er liggen in Venray.

De gemeenteraad vindt het van belang om te weten wat de inwoners van Venray belangrijk vinden: waar moet de nieuwe burgemeester zich op richten en welke eigenschappen passen bij de nieuwe burgemeester? De gemeente Venray opent op zondag 14 april haar deuren in het kader van de bedrijvenronde. Inwoners kunnen tijdens deze open dag ook een drietal vragen beantwoorden over de nieuwe burgemeester. Vanaf maandag 15 april t/m woensdag 24 april kan dit ook via de gemeentelijke website www.venray.nl.

De gemeenteraad verwerkt de mening van de inwoners in de profielschets die op donderdag 16 mei tijdens de openbare extra raadsvergadering met de commissaris van de Koning wordt besproken. De commissaris neemt de profielschets mee en plaatst op basis daarvan een advertentie. Een eerste gespreksronde met kandidaten vindt plaats bij de provincie, daarna is de gemeenteraad weer aan zet. Als alles volgens planning verloopt komt de gemeenteraad in het najaar met de aanbeveling voor een nieuwe burgemeester voor Venray.

Uit de krant