Stichting OOPOEH zoekt senioren en hondeneigenaren. Persfoto.
Stichting OOPOEH zoekt senioren en hondeneigenaren. Persfoto.

Senioren en hondeneigenaren in Venray gezocht

Algemeen

Stichting OOPOEH in Venray is op zoek naar senioren en hondeneigenaren. De eigenaren zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond en senioren van 55+ willen graag de gezelligheid van een hond, maar niet de continue zorg.

Dit initiatief is nu al zeven jaar zeer succesvol. 55-plussers die interesse hebben kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen op zoek te gaan naar een geschikte oppashond in de buurt. 'Dat is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging en sociale contacten', meldt de stichting. 

Stichting OOPOEH (Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier) is in het leven geroepen door Sofie Brouwer vanuit de wens om huisdieren en senioren meer van elkaars gezelschap te laten genieten. Brouwer begon klein, maar al snel was er veel belangstelling. Senioren die jarenlang een hond hebben gehad willen vaak niet meer aan een eigen hond beginnen, maar missen het gezelschap wel. Door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten wanneer het hen uitkomt. Ook hondenbazen op zoek naar een oppas voor hun viervoeter kunnen zich aanmelden via de website www.oopoeh.nl of bellen naar (020)7853745.

Bekijk het filmpje van Stichting OOPOEH:

Uit de krant