Stichting Namelok is in oktober 2005 opgericht en heeft als doel de leefsituatie van diverse gemeenschappen in Kenia te verbeteren.
Stichting Namelok is in oktober 2005 opgericht en heeft als doel de leefsituatie van diverse gemeenschappen in Kenia te verbeteren.

Wandelen voor Water in Ysselsteyn

Algemeen

De kinderen van basisschool St. Oda uit Ysselsteyn nemen op donderdag 28 maart deel aan de sponsorloop Wandelen voor Water van Stichting Namelok uit Sint Anthonis. Het startschot wordt gegeven om 12.30 uur door locatieleidster Debby Broeren.

De kinderen van groep 7-8 lopen zes kilometer met zes liter water in een rugzak, vergelijkbaar met hun leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Voor de jongere kinderen zijn de afstanden aangepast aan hun leeftijd. Wandelen voor Water is een landelijk evenement; in totaal doen er bijna zeshonderd scholen uit het hele land mee. Het evenement wordt altijd rond Wereldwaterdag (22 maart) gehouden. Dit jaar koppelt de school Wandelen voor Water aan het Jeeloproject van dat moment Omgaan met de natuur. Het evenement is de opening van het laatste Jeeloproject van dit schooljaar. Het doel is tweeledig: kinderen bewuster maken van de drinkwater- en sanitaire- problemen in de wereld en geld inzamelen voor deze problemen.

In de aanloop naar de sponsorloop kregen de leerlingen een gastles van Inge van Stichting Namelok. Zij vertelde over drinkwater in het algemeen en over de lokale situatie in het projectland. Zij is net terug uit Kenia.

Het geld dat de kinderen inzamelen gaat naar de stichting van Ferdi en Inge van Stichting Namelok uit Sint Anthonis. De stichting is in 2005 opgericht en heeft als doel de leefsituatie van diverse gemeenschappen in Kenia te verbeteren. Dit door het realiseren van waterputten.

Uit de krant