Het Raayland College kan 241 nieuwe brugklassers begroeten.
Het Raayland College kan 241 nieuwe brugklassers begroeten.

241 nieuwe leerlingen voor het Raayland College

Algemeen

Op 18 en 19 maart vonden op het Raayland College de aanmeldingen plaats voor het nieuwe schooljaar. De aanmeldingen zijn inmiddels geteld en het Raayland is er trots op volgend schooljaar 241 brugklassers te mogen verwelkomen. Daarnaast verwelkomt het Raayland nieuwe leerlingen die vanuit andere scholen in de hogere leerjaren overstappen naar onze school.

Cisca Zweers, locatiedirecteur van het Raayland College: "We zijn blij met het aantal nieuwe leerlingen dat zich aangemeld heeft. We staan klaar om hun allen een goede schooltijd te bezorgen. Dat doen we onder andere door deze leerlingen maatwerk aan te bieden. Hierbij mogen ze aan een deel van de lessen zelf invulling geven. Ook is er op het Raayland College veel ruimte voor talentontwikkeling en ondersteuning. Elke leerling kan bij ons terecht: van gymnasium tot praktijkonderwijs. We heten alle leerlingen en ouders dan ook van harte welkom. We bedanken hen voor hun aanmelding en het daarmee in ons gestelde vertrouwen. We zien onze nieuwe leerlingen graag allemaal op woensdag 19 juni voor de eerste kennismaking met klasgenootjes en mentor."

Ondanks dat Limburg een zogeheten 'krimpregio' is en te maken heeft met een afnemend aantal leerlingen, is het totale aantal aanmeldingen voor de drie scholen van LVO Noord hoger dan verwacht. Het Raayland College maakt onderdeel uit van dit cluster. Op het Bouwens in Panningen starten 285 nieuwe leerlingen en op het Dendron College in Horst zijn dit er 347. Vorig jaar kon het Raayland 272 brugklasleerlingen begroeten. 

Uit de krant