Op de foto v.l.n.r. Ina Leppink, Peter Derks, Susan Stevens, Mischa Winkelhag, Harold Stevens en wethouder Jan Loonen. Foto: Rikus ten Brucke
Op de foto v.l.n.r. Ina Leppink, Peter Derks, Susan Stevens, Mischa Winkelhag, Harold Stevens en wethouder Jan Loonen. Foto: Rikus ten Brucke

Hét Preventie Team Starter van het jaar 2018

Algemeen

Hét Preventie Team uit Wanssum is gekozen tot Starter van het jaar 2018. Starter van het Jaar is een initiatief van de gemeente Venray en Horst aan de Maas, Rabobank Horst Venray, de Horster ondernemersvereniging O-twee en het Venrays Ondernemers Platform.

De in 2018 gekozen Starters van het Kwartaal presenteerden hun bedrijf voor de aanwezige ondernemers. Behalve Harold en Susan Stevens van Hét Preventie Team, waren ook Janne van Broekhoven van Hippe Kip Kindermode, Guus Loesberg van EWS Solutions en René Achten en Patricia van Tilburg van Melior Bewind en Financiële coaching kanshebbers voor de titel. Susan en Harold Stevens vormen samen met Bart Zwiers en Juriën Beterams Hét Preventie Team dat werkt vanuit hun praktijk aan de Postbaan in Wanssum. Harold en Susan hebben ervaring als psychosociaal therapeut en voedingsdeskundige en verzorgen de mentale begeleiding. Bart als fysio/manuele therapeut en Juriën als personal trainer nemen het fysieke onderdeel van de begeleiding voor hun rekening. Voeding, beweging, ontspanning en bewustwording zijn de vier pijlers waarop hun begeleiding is samengesteld.

Ondernemers zijn verantwoordelijk voor de gezondheid van hun medewerkers. Daarom is het zowel voor hun zelf als voor de medewerker slimmer om preventief te handelen dan af te wachten tot het moment dat de werknemer zich ziek meldt. Steeds vaker blijkt dat met een andere leefstijl én bewustwording, langdurige uitval voorkomen kan worden. Voeding, beweging, ontspanning én bewustwording worden met elke werknemer onder de loep genomen. Met die inventarisatie worden verschillende en elkaar versterkende disciplines ingezet. Starter van het Kwartaal was een lokaal Venrays initiatief. Vanaf 2018 heeft de gemeente Horst aan de Maas zich aangesloten bij dit initiatief. De genomineerden voor de kwartaalverkiezing gaan in gesprek met de wethouders en vertegenwoordigers van de ondernemers uit beide gemeenten en de Rabobank.

https://www.peelenmaasvenray.nl/nieuws/televisie/75763/starter-van-het-jaar-2018nieuw-artikel

Uit de krant