Voorzitter André Tonen ontvangt de cheque uit handen van  Chantal Scherders-Thijssen van het Coöperatiefonds Rabobank.
Voorzitter André Tonen ontvangt de cheque uit handen van Chantal Scherders-Thijssen van het Coöperatiefonds Rabobank.

Wandelevenement ook voor rolstoelers

Algemeen

In samenwerking met het GPV (Gehandicapten Platform Venray) introduceert het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV) op zondag 2 juni één of twee rolstoelafstanden van vijf en mogelijk ook tien kilometer.

Het Toeristisch Platform Venray is al langer, samen met het GPV, doende om rolstoelvriendelijke 'wandelroutes' in Venray aan te leggen zodat ook deze doelgroep kan genieten van de mooie natuur die Venray te bieden heeft. De routes worden uitgezet door het GPV, dat deze routes vooraf door een rolstoeler laat controleren. Daar waar mogelijk staan de wandelroutes van vijf en tien kilometer aan de basis van deze routes. Daar waar de routes niet geschikt zijn voor een rolstoel worden alternatieven gerealiseerd. Deelname is alleen toegestaan voor handgedreven of met hulp voortgeduwde rolstoelen.

De begeleiders/duwers kunnen gratis deelnemen. Voorzitter André Tonen mocht onlangs uit handen van Chantal Scherders-Thijssen van het Coöperatiefonds Rabobank een cheque in ontvangst nemen van 1500 euro. Dit bedrag wordt gebruikt voor de organisatie van dit onderdeel in het evenement.

Uit de krant