Afbeelding

Treinrit Boxmeer-Nijmegen vervalt

Algemeen

Schade-experts verwachten dat de trein die afgelopen maandagavond in aanrijding kwam met een bestelbus bij Beesel ongeveer één maand niet inzetbaar is. Door een kleine aanpassing in de dienstregeling door te voeren blijft er, ondanks het wegvallen van deze trein, voldoende treincapaciteit beschikbaar op de Maaslijn. In overleg met haar opdrachtgever, de provincie Limburg, laat Arriva tijdelijk de rit van 8.03 uur tussen Boxmeer en Nijmegen vervallen.

Snel en adequaat handelen heeft geleid tot deze kleine aanpassing in de dienstregeling. Hierbij is goed gekeken naar vraag en aanbod. In verhouding reizen weinig mensen om 8.03 uur tussen Boxmeer en Nijmegen. Door deze rit tijdelijk uit de dienstregeling te halen wordt volgens Arriva een trein vrijgespeeld die bestaat uit drie compartimenten. 'Zo wordt er de hele dag voldoende capaciteit aangeboden op de Maaslijn. Uiteraard blijven alle betrokken partijen monitoren of deze en de eerder genomen maatregelen ten gunste van de capaciteitsinzet op de Maaslijn afdoende zijn', meldt een woordvoerder. 

Concreet vervalt de reismogelijk van 8.03 uur vanaf Boxmeer, 8.14 uur vanaf Cuijk, 8.19 uur vanaf Mook-Molenhoek, 8.25 vanaf Nijmegen-Heyendaal en 8.29 uur aankomst Nijmegen. Afgelopen maandagavond kwam een trein bij een onbewaakte overweg in Beesel in aanrijding met een bestelbus. De bestuurder van de bestelbus raakte hierbij gewond. De machinist en de 18 treinpassagiers kwamen met de schrik vrij. Door de aanrijding is de trein zwaar beschadigd geraakt en niet inzetbaar. Schade-experts verwachten dat de reparatie ongeveer één maand in beslag neemt.

Uit de krant