Gilde Opleidingen is ambassadeur van Venray Dementievriendelijk.
Gilde Opleidingen is ambassadeur van Venray Dementievriendelijk.

Gilde Opleidingen Venray dementievriendelijk

Algemeen

Een sticker met samendementievriendelijk.nl prijkt op de deur van locatie Henri Dunantstraat in Venray.

Het bijbehorende certificaat hangt binnen aan de muur. De Venrayse locatie van Gilde Opleidingen is door de landelijke organisatie Samen Dementievriendelijk beloond met dit predicaat en is ambassadeur van Venray Dementievriendelijk. Eleonoor Clermonts en Carin Krebbers, docenten van Gilde Zorgcollege, vertegenwoordigen dit ambassadeurschap. "Als school dragen we op deze manier een steentje bij aan een dementievriendelijke gemeente", vertelt Carin Krebbers.
Binnen Gilde Zorgcollege wordt uiteraard altijd al aandacht besteed aan het ziektebeeld dementie. Wel krijgen de studenten hier nu meer lessen in. Het idee is ontstaan om ook bij andere opleidingen stil te staan bij dementie. Een goed initiatief. De docenten hebben binnen het vak burgerschap een lesprogramma ontwikkeld dat studenten al volgen. Ook de eerstejaars gaan deze lessen krijgen. "Nog idealer zou het natuurlijk zijn om dit lesprogramma ook op andere locaties van Gilde Opleidingen te implementeren." Eleonoor Clermonts en Carin Krebbers hebben genoeg ideeën om dit te realiseren.

Het lesprogramma over dementie, een onderzoek door studenten hoe dementievriendelijk gemeente Venray is, een project 'kleinschalig wonen' met een zorgvrager met dementie én de toezegging dat Gilde Opleidingen hieraan blijft werken, waren genoeg redenen voor Samen Dementievriendelijk om het predicaat dementievriendelijk toe te kennen.
 

Uit de krant