Na afloop van de kindermarkt belanden veel spullen in de container.  Archieffoto: Henk Lammen
Na afloop van de kindermarkt belanden veel spullen in de container. Archieffoto: Henk Lammen

Oranjecomité zoekt helpende handjes

Algemeen

 Het Oranjecomité Venray is op zoek naar verenigingen, organisaties of scholen die tijdens Koningsdag 2019 (zaterdag 27 april) speelgoed willen verzamelen voor het goede doel. "Ieder jaar worden aan het einde van de kindermarkt veel speelgoed en andere spullen in de container gedeponeerd. We zijn hiervoor nu op zoek naar een goede bestemming", aldus Gerrie Peeters van het Oranjecomité.

Koningsdag was afgelopen jaar weer een succes

In de afgelopen jaren werd het speelgoed door leden van serviceclubs ingezameld bij de container aan de zijkant van het Schouwburgplein. Alle goede spullen werden uitgezocht en gingen vervolgens naar goede doelen, zoals kindertehuizen of speelgoedbanken. Dit jaar heeft zich nog geen organisatie gemeld om de spullen in te zamelen. "Het zou toch zonde zijn dat mooi speelgoed uiteindelijk weggegooid gaat worden. We doen dan ook een dringend beroep op verenigingen of andere instellingen zich bij ons te melden en de inzameling voor hun rekening te nemen. Zij mogen het speelgoed gratis hebben en kunnen dat weer gebruiken bij hun activiteiten", aldus Peeters.

Het uit negen personen bestaande Oranjecomité zoekt daarnaast helpende handjes die tijdens Koningsdag hand- en spandiensten kunnen verlenen. "Mensen die de organisatie enkele uurtjes willen helpen tijdens de kindermarkt, in de kindertent en alle andere activiteiten." Mensen die willen helpen, kunnen een email sturen naar oranjecomite@venray.nl of bellen naar 06-12907022.

Uit de krant