Het station in Oostrum.
Het station in Oostrum.

Informatie huis aan huis ProRail verdwijnt

Algemeen

ProRail stopt met het huis aan huis bezorgen van brieven waarin de inwoners van Oostrum en omgeving worden geïnformeerd over ophanden zijnde (nachtelijke) werkzaamheden aan het spoor. ProRail stapt over op digitale communicatie.

ProRail zegt dat te doen in navolging van vele andere organisaties en stelt daarbij dat 'digitale communicatie efficiënter, sneller en duurzamer is'. Telkens als er werkzaamheden in de buurt zijn gepland, krijgen omwonenden twee weken voor aanvang een e-mail. Ook in geval van spoedwerkzaamheden worden e-mails verstuurd. Wie geen gebruik kan maken van de e-mailservice kan zich aanmelden voor een papieren brief, die voortaan maandelijks wordt verstuurd met de belangrijkste werkzaamheden die op til staan.

Papieren brieven worden nog wel verstuurd als er grote zaken aan het spoor staan te gebeuren. In dat geval kunnen ook informatieavonden worden gehouden. ProRail zegt te beseffen dat de verandering voor omwonenden een flinke omschakeling kan zijn. Tevens doet het een oproep aan omwonenden elkaar te attenderen en te stimuleren voor de digitale info. Wie de digitale info wil hebben, kan zich aanmelden via https://mijnprorail.prorail.nl/SignIn

Uit de krant