Dorpscoöperatie Heide  is geselecteerd voor de tweede ronde van Appeltje van Oranje 2019.
Dorpscoöperatie Heide is geselecteerd voor de tweede ronde van Appeltje van Oranje 2019.

Heide maakt kans op Appeltje van Oranje

Algemeen

Dorpscoöperatie Heide uit Heide maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op een succesvolle manier mensen met elkaar verbinden. Het publiek kan de winstkansen vergroten door te stemmen op Dorpscoöperatie Heide.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)! Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om en hoeft er niemand alleen voor te staan in Nederland. Het initiatief uit Heide overleefde de eerste ronde en momenteel zijn er nog veertig projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt. Dorpscoöperatie Heide faciliteert en ontzorgt de organisatoren van diverse activiteiten in het dorp. Daardoor kunnen de vrijwilligers zich kunnen focussen op de activiteit, bedoeld om de leefbaarheid in het dorp Heide te stimuleren. 

Dat de Dorpscoöperatie geselecteerd is en door is naar de tweede ronde, geeft het dorp Heide nog meer energie om op de ingeslagen weg door te gaan. De tomeloze inzet van de vrijwilligers is onmisbaar bij het initiatief. De vrijwilligers ondersteunen kan door een stem uit te brengen op Dorpscoöperatie Heide via stem.oranjefonds.nl/heide. Dit kan tot en met 16 januari om 23.59 uur. Het aantal stemmen wordt opgeteld bij de score van de pitch op de landelijke finaledag. Die wordt op 24 januari gehouden. Uiteindelijk gaan er tien initiatieven door naar de laatste ronde, waaruit door een jury uiteindelijk de drie winnaars worden gekozen.

De prijzen worden in mei door koningin Máxima uitgereikt op paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Uit de krant