De Nederlandse politie heeft woensdag vijf personen gearresteerd. (foto: pixabay, rechtenvrij)
De Nederlandse politie heeft woensdag vijf personen gearresteerd. (foto: pixabay, rechtenvrij)

Venray genoemd in maffiaonderzoek

Algemeen

De Nederlandse politie heeft woensdag vijf personen gearresteerd in een groot internationaal onderzoek tegen de Italiaanse maffia. Nederland, Italië, Duitsland en België zijn samen bezig met de actie tegen de 'Ndrangheta, een maffiaclan uit Calabrië. Een Italiaans restaurant in Venray speelde een belangrijke rol in het onderzoek. Dat bleek tijdens een persconferentie in Den Haag.

"Het FIOD-onderzoek is gestart op basis van verdenking van witwassen door vennoten van twee Italiaanse restaurants in Venray en in Horst", vertelde Bert Langerak van opsporingsdienst FIOD tijdens de persconferentie. "Deze restaurants werden gebruikt voor criminele activiteiten, zoals witwassen, drugshandel, brandstichting en verzekeringsfraude. De eigenaren hadden een link met de maffia. De restaurants bleken ook ontmoetingsplaatsen van de Italiaanse maffia."

Om welk Italiaans restaurant het gaat,  is niet bekendgemaakt door de FIOD. In totaal werden in het kader van het onderzoek in Europa 90 personen aangehouden.

Donderdag in nieuwsblad Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant