De Amerikaanse paratrooper Vincent J. Speranza komt naar het oorlogsmuseum in Overloon.
De Amerikaanse paratrooper Vincent J. Speranza komt naar het oorlogsmuseum in Overloon.

Paratrooper bezoekt Oorlogsmuseum Overloon

Algemeen

In navolging op het evenement Museum in het donker bezoekt de inmiddels bijna 94-jarige Amerikaanse paratrooper Vincent J. Speranza op 11 en 12 december zelf het museum.

Bijna 2000 bezoekers hebben zich de afgelopen weken onder kunnen dompelen in zijn verhaal tijdens de speciale avondopenstellingen. Nu is er de kans om hem in levende lijve te ontmoeten. Op beide dagen is Speranza om 16.00 uur aanwezig in het museumrestaurant voor een signeersessie, een foto of een groet. Ook brengt hij tijdens zijn twee bezoekdagen om 19.00 uur zijn meest bijzondere verhalen ten gehore tijdens zijn veteranenvertelling in de aula, waar bezoekers de kans krijgen om hem vragen stellen. Vincent J. Speranza maakte deel uit van de 101st Airborne Division.  Hij was in de Tweede Wereldoorlog betrokken bij het Ardennenoffensief. 

De paratrooper heeft nog één grote wens. Hij wil graag een monument voor zijn eenheid laten bouwen in Bastogne. Voor de veteranenvertelling wordt daarom een kleine bijdrage van 5 euro gevraagd, geld dat direct ten goede komt aan dit monument. De signeersessie is vrij toegankelijk. Boeken en posters zijn te koop in het museumrestaurant. Tot 19.00 uur is er ook de kans om te genieten van een daghap in het restaurant. Na de veteranenvertelling start voor de liefhebbers een borrel. 

Uit de krant