Old Dutch is op dinsdag 4 december gesloten. Foto: Henk Lammen.
Old Dutch is op dinsdag 4 december gesloten. Foto: Henk Lammen.

Restaria Old Dutch viert jubileum

Algemeen

Roy Pelzer was pas 14 jaar oud toen hij begon bij Old Dutch aan de Leunseweg in Venray. De cafetaria is op 3 december alweer 15 jaar in handen van Roy (39). In eerste instantie runde hij restaria Old Dutch samen met zijn moeder Hetty (60) twee jaar later voegde vriendin Diana zich bij het duo. "De tijd is ontzettend snel gegaan. Het is mooi om dit jubileum nu met iedereen te vieren", zegt Roy enthousiast.

Door Willem Menting

Roy ging het avontuur in eerste instantie met zijn moeder aan, omdat hij nog niet oud genoeg was voor een eigen zaak. Hetty probeert nu een stapje terug te doen, maar dat valt nog niet mee. "Toen wij de zaak overnamen was Old Dutch nog van mijn broer Henk Swaghoven. Ik ben bijgesprongen en eigenlijk nooit meer weggegaan. Nu doe ik een stapje terug, maar ik zal altijd blijven helpen." Roy volgde een opleiding in de metaalbewerking, maar daar heeft hij zijn vak nooit van gemaakt. "Het was eigenlijk al vrij snel duidelijk dat dit mijn passie was. Het gaat nu hartstikke goed. Daar mogen we samen best trots op zijn."

Diana kwam dus twee jaar later in de zaak. "Ik wilde eigenlijk nooit meer in een cafetaria werken. Thuis in Broekhuizenvorst runden wij ook een snackbar, maar toen ik Roy leerde kennen ben ik er uiteindelijk toch weer ingerold en nu zijn we al ruim twaalf jaar verder." Zelfs de opvolgers staan inmiddels al klaar. "Onze zoon Sem wil de zaak graag overnemen, maar ook Kailey en Bryan, de andere kinderen, staan eigenlijk te springen, maar dat is nog ver weg."

In al die jaren is er veel veranderd bij Restaria Old Dutch. Zo beschikt de cafetaria inmiddels over een eigen goedlopende bezorgdienst en een uitgebreid assortiment aan hamburgers. "Mensen weten ons echt te vinden voor de hamburgers. We hebben tien soorten op de menukaart staan. We hebben een eigen app waarop mensen hun eten kunnen bestellen. We staan niet op Thuisbezorgd.nl." Ook de schoolgaande jeugd weet de snackbar goed te vinden. Speciaal voor die doelgroep heeft Old Dutch op maandag een actie op touw gezet. "Ze krijgen voor 1,50 euro een frietje met een kroket of frikandel." Toch zijn er meer acties voor het jubileumweekeinde. Zo kunnen kinderen hun tot en met 30 november hun schoen zetten en op zaterdagmiddag komt Zwarte Piet de schoentjes vullen. Op zondag kunnen de kinderen nog geschminkt worden. "Het moet een feestje voor iedereen worden. We willen die jubileum vieren met klanten, medewerkers, vrienden en familie."

Old Dutch is op dinsdag 4 december gesloten. (foto: Henk Lammen)

Uit de krant