Logo peelenmaasvenray.nl
Nao is de naam van de onderwijsrobot van het het Raayland College. Rechts: Ben Scholten.
Nao is de naam van de onderwijsrobot van het het Raayland College. Rechts: Ben Scholten.

Onderwijsrobot op het Raayland College

Nao is sinds 9 oktober de onderwijsrobot van het Raayland College in Venray. Hij ondersteunt leerlingen bij hun leerproces. Nao kan verschillende dingen doen, zoals voor de klas een interactieve presentatie geven of een quiz spelen. Leerlingen kunnen ook zelf met de onderwijsrobot aan de slag om te leren programmeren. Nao is ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft.

Robots spelen een steeds grotere rol in het dagelijks leven, zowel op het werk, op school als thuis. Om hier goed mee om te gaan, is het van belang dat kinderen van jongs af aan in aanraking komen met technologie. Ze raken er vertrouwd mee en leren (on)mogelijkheden kennen. De interactieve onderwijsrobot van het Raayland College leert leerlingen hoe je met een robot (samen)werkt, onder andere door hen zelf de robot te laten programmeren.

Ben Scholten, leraar natuurkunde en Onderzoek & Ontwerpen (O&O), is de kartrekker van het project met de onderwijsrobot. Ben: ''Onze onderwijsrobot is eenvoudig te bedienen en toegankelijk voor leerlingen én leerkrachten. Iedereen kan dus met Nao werken. Leerlingen leren zelfs hoe ze de robot zelf kunnen programmeren. Ze schrijven een programma waardoor de robot bepaalde handelingen op een bepaald moment uitvoert. Onze leerlingen ervaren dit als een erg leuke uitdaging. De robot is een grote aanwinst voor het Raayland College en bevordert onze interactieve manier van lesgeven.''

Onderwijsrobot Nao ontmoeten? Tijdens het open huis op woensdag 12 december, tussen 15.00 en 20.00 uur, is iedereen van harte welkom om het Raayland College te bezoeken en kan er kennis worden gemaakt met Nao. Ook op het Dendron College in Horst is er een ontwikkeling gaande op het gebied van robotisering. Per 13 september is er een moestuintje in de hal van de school geplaatst, wat door een robot wordt onderhouden. Dit in samenwerking met Fontys Venlo en Arvalis.


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten