Léon Aarts, links op de foto als adjudant naast prins Roel II, is de nieuwe vorst van De Piëlhaas. Statiefoto trio 2018, Hoedemakers.
Léon Aarts, links op de foto als adjudant naast prins Roel II, is de nieuwe vorst van De Piëlhaas. Statiefoto trio 2018, Hoedemakers.

Léon Aarts nieuwe vorst Piëlhaas

Algemeen

Léon Aarts is zondag in een bomvolle Schouwburg Venray gepresenteerd als nieuwe vorst van De Piëlhaas in Venray. Hij volgt Rob van Lieshout op, die na vijf jaar besloot te stoppen als boegbeeld van de Venrayse vastelaovend.

Léon Aarts is geen onbekende in de Venrayse vastelaovend. Hij is momenteel, samen met Jules Reivers, adjudant van prins Roel II (Gommans).  Hij vindt het een eer om vorst van De Piëlhaas te mogen zijn. "Natuurlijk. Toen ze me een jaar geleden vroegen om Rob op te volgen, hoefde ik daar geen moment over na te denken. Zo'n kans krijg je maar één keer in je leven. Ik heb meteen 'ja' gezegd."

Léon Aarts getrouwd met Lotte Botden. Samen hebben ze twee kinderen: Fleur (11) en Jesse (9). Léon Aarts is een vastelaovesvierder in hart en nieren. Hij presenteerde samen met Paul Rutten onder meer elf jaar de Roetsj in Venray. In het seizoen 2008-2009 vormde hij samen met Karin van Heeswijk het boerenbruidspaar van De Piëlhaas. Zijn hobby's zijn de SRV-Mannen, muziek maken en draaien, wielrennen en PSV. Hij presenteerde jarenlang onder meer ook de kampioensfeesten van de Eindhovense voetbalclub en is momenteel ook de presentator van het Peel en Maas TV Sportgala Venray.

Scheidend vorst Rob van Lieshout werd tot grootvorst benoemd. Foto's Hoedemaekers Venray. 



Scheidend vorst Rob van Lieshout werd ook in het zonnetje gezet. Foto Hoedemaekers Venray

Uit de krant