Het Raayland College.
Het Raayland College.

Jongerendebat in gemeentehuis

Algemeen

Op donderdag 8 november houdt het Raayland College in samenwerking met de gemeente Venray een jongerendebat.

Meer dan 100 leerlingen van 5 vwo doen aan het debat mee. Het sluit aan op de lessen maatschappijleer. In de voorbereiding op het debat krijgen de jongeren een gastcollege over lokale politiek. Dit wordt verzorgd door een wethouder en twee raadsleden.

Het debat vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis en start om 18.45 uur. De leerlingen vertolken verschillende rollen, zoals raadslid of wethouder. Er worden stellingen over drie onderwerpen behandeld: respect/tolerantie, zonne- en windenergieparken en het programma Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

In het verleden zijn er ook debatten georganiseerd door de gemeente en het Raayland College. Het doel van het initiatief is om jongeren kennis te laten maken met (lokale) politiek, waarbij ze tegelijk hun debatvaardigheden kunnen ontwikkelen. Daarnaast past het debat prima in het kader van de Week van het Respect (5 tot en met 11 november).

Het jongerendebat is niet toegankelijk voor publiek. Dit vanwege het feit dat de publiekstribune al in gebruik wordt genomen door alle leerlingen.

Uit de krant