De gemeente plaatste al extra waarschuwingsborden. Foto: SK-Media.
De gemeente plaatste al extra waarschuwingsborden. Foto: SK-Media.

Vragen over 'gevaarlijke rotondes'

Algemeen

De rotondes op de Oost- en Zuidsingel in Venray houden nog altijd de gemoederen bezig. De verkeerssituatie zou op de rotondes te gevaarlijk zijn. Afgelopen woensdag raakte er nog een fietser gewond bij een aanrijding op de rotonde Oostsingel-Henri Dunantstraat-Zuidsingel.

Sinds het afsluiten van één zijde van het fietspad bij de rotondes bij de ingang van Brukske en bij basisschool De Hommel ontstaan er met enige regelmaat gevaarlijke situaties. Venray Lokaal is klaar met de gevaarlijke situaties en heeft vragen gesteld aan het college. 'Wij willen niet nog meer slachtoffers en vragen de gemeente spoedig opnieuw naar de situatie te kijken', laat de partij in een schrijven weten.

Venray Lokaal wil onder meer het aantal incidenten op de rotondes weten sinds de wijzigingen. Ook wil de partij weten of het aantal meldingen is afgenomen sinds de aanvullende maatregelen na 23 april. Het is niet bekend of de gemeente Venray verdere maatregelen treft om de verkeerssituatie snel veiliger te maken.

Uit de krant