Karlijn Surminski verzorgt de workshop Anders Kijken in Wereldpaviljoen Steyl.
Karlijn Surminski verzorgt de workshop Anders Kijken in Wereldpaviljoen Steyl.

Workshop Karlijn Surminski

Algemeen

De uit Blitterswijck afkomstige kunstenares Karlijn Surminski verzorgt een pop-up workshop in Wereldpaviljoen Steyl.

Karlijn Surminski woont al tien jaar in Barcelona. De stad waar zij veel inspiratie opdoet voor haar schilderwerk. Maar ze verzorgt onder andere ook boeiende en inspirerende Picasso-rondleidingen en -workshops onder de naam Anders Kijken. Om geïnteresseerden in Noord-Limburg te informeren houdt Surminski een workshop op donderdagavond 8 november in Wereldpaviljoen Steyl. Haar programma Anders Kijken is voor mensen die de kunstenaar in zichzelf willen vinden.

"Iedereen heeft er een in zich. Daar ben ik honderd procent van overtuigd", legt Surminski uit. "Barcelona, de stad van Picasso en Gaudi, is daar een perfecte plek voor om deze naar boven te halen. De stad is boordevol gevuld met bijzondere cultuur en kunst. Het haalt je ook even los van je dagelijkse habitat, en laat je daardoor vol verbazing écht kijken naar je omgeving. De kunstenaar in jezelf vinden zorgt voor een soort balans. Tussen je linker- en rechterhersenhelft, tussen het weten en het beleven, tussen het bedenken en het uiteindelijke creëren." De Anders Kijken-workshop in Steyl is bedoeld voor creatieve en nieuwsgierige mensen die meer willen weten over een dagje Barcelona onder leiding van Surminski. Zo'n dagje Barcelona bestaat uit een ontvangst in café de LÓpera, een stadswandeling en een bezoek aan het wereldberoemde museum van Picasso. Na de lunch in het stamcafé van Picasso, El Quatre Gats, start een schilderworkshop.

De workshop begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uurtje. De deuren gaan om 19.30 uur open. Naast informatie is er ook een korte workshop Picasso. Inschrijving voor 7 november via e-mail info@kaleidobarcelona.com.

Uit de krant