Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Marit genomineerd voor VIVA400 Award

Algemeen

Marit Brugman is genomineerd voor de VIVA400 Award in de categorie Wereldverbeteraar. Marit kreeg de nominatie als ambassadeur van Stichting Durf te Vragen.

'Het voelt gek dat ik hiervoor genomineerd ben, want het draait niet om mij. Het draait om al die jongeren die rondlopen met psychische problemen en daar iedere dag mee moeten vechten', laat Marit op haar Facebookpagina weten. Stemmen op Marit en haar stichting kan via www.viva.nl/viva400/wereldverbeteraars/. 'We willen het taboe rondom psychische problemen nog meer doorbreken doordat jongeren sneller een psychisch probleem herkennen, erkennen en hulp durven vragen!'

Marit is oprichter van Stichting Durf Te Vragen waarmee ze zich inzet voor jongeren met psychische problemen. Eerder schreef Marit al het boek Friet in de kliniek over haar tijd in een anorexiakliniek en hoe ze wist te herstellen van de ziekte. Daarnaast is Marit vooral bekend als mede-eigenaar van de YouTube-kanalen Dylan Haegens, Team Dylan Haegens en Marit tussen de Mannen.

Uit de krant