Groente eten is goed voor de gezondheid.
Groente eten is goed voor de gezondheid.

Groente… zet je tanden erin!

Algemeen

We eten meer verse groenten dan een paar jaar geleden, maar veel kinderen zouden eigenlijk nog wat meer groente moeten eten. Juist het stimuleren van voldoende groente eten kan een grote uitdaging zijn voor ouders. Daarom organiseert de gemeente Venray van 17 september tot 26 oktober de groenteweken om ouders én kinderen daarbij te helpen.

De gemeente kan dit niet alleen. Daarom werkt ze vanuit Venray Beweegt en JOGG Venray samen met Kinderopvang het Nest, Spring kinderopvang, het Sterrenhuis, de Kindersofa, de Speelhoeve, de Mukkenstal, Synthese, de GGD en BiblioNu. Tijdens de zes groenteweken organiseren alle partijen verschillende activiteiten op het gebied van groente. Zo geeft de GGD deze weken extra aandacht aan het 'groentehapjes in 10 stapjes' project en heeft de bibliotheek een tentoonstelling.  

Op 17 september is Kinderopvang het Sterrenhuis gestart met haar groenteweken en hebben de kinderen kennisgemaakt met onder meer het groentewinkeltje. Later deze maand leren de opa's en oma's van de kinderen wat deze kinderopvang allemaal doet op het gebied van gezondheid en groente eten.

De groenteweken maken deel uit van de themacampagne 'Groente…zet je tanden erin!'. Hiermee brengt de gemeente een beweging op gang waarmee kinderen en hun ouders gestimuleerd worden om dagelijks meer groente te eten. In het kader van deze campagne zijn bij de supermarkten momenteel ook snoepgroentesnackboxjes te verkrijgen. 

Uit de krant