In het gebied rond Ooijen en Wanssum worden tal van maatregelen genomen om de waterveiligheid te verbeteren.
In het gebied rond Ooijen en Wanssum worden tal van maatregelen genomen om de waterveiligheid te verbeteren.

Lezing nieuwe natuur: omvorming van het landschap

Algemeen

IVN Geijsteren-Venray houdt op maandag 17 september een lezing over de maatregelen rond het gebied Ooijen-Wanssum.

De lezing start om 20.00 uur in zaal de Kemphaan, Kennedyplein 1 in Venray en wordt verzorgd door Lodewijk van Nieuwenhuijze. De lezing is gratis voor leden van IVN-Geijsteren-Venray. Niet-leden betalen een bijdrage van  2 euro.

De komende jaren worden in het gebied rond Ooijen en Wanssum tal van maatregelen genomen om de waterveiligheid te verbeteren. Dit is nodig om de kans op overstromingen zoals deze zich in 1993 en 1995 hebben voorgedaan te minimaliseren. De maatschappelijke en economische schade daarvan was enorm. Door een integrale benadering is het gebied straks niet alleen beter beschermd tegen hoog water, maar ontstaat ook ruimte voor nieuwe natuur, recreatie en andere economische ontwikkelingen. Met het herstellen van de oude Maasarm en door andere ingrepen in de rivierbedding ontstaat een uniek, waterrijk natuurlandschap.

Coördinerend landschapsarchitect Lodewijk van Nieuwenhuijze is met zijn team verantwoordelijk voor het verder uitwerken van het globale ontwerp, opgesteld door het projectbureau Ooijen-Wanssum. 

Uit de krant