De onderwijsinspectie brengt woensdag en donderdag een bezoek aan het Raayland College in Venray. Foto: archief Peel en Maas
De onderwijsinspectie brengt woensdag en donderdag een bezoek aan het Raayland College in Venray. Foto: archief Peel en Maas

Bezoek onderwijsinspectie Raayland College en Dendron College

Algemeen

Op woensdag 12 en donderdag 13 september bezoekt de onderwijsinspectie het Raayland College in Venray en het Dendron College in Horst. Dit naar aanleiding van de gebeurtenissen op het VMBO Maastricht eerder dit jaar, waarbij eindexamens afgekeurd werden.

Beide scholen vallen onder stichting LVO (Limburg Voortgezet Onderwijs). Er worden 11 van de 21 scholen van LVO bezocht. Voor cluster LVO Noord zijn dit het Raayland College en het Dendron College. Het Bouwens van der Boijecollege in Panningen wordt niet bezocht, omdat de onderwijsinspectie kort voor de zomervakantie al een bezoek heeft gebracht aan deze school.

Het onderzoek richt zich met name op mogelijk, vergelijkbare oorzaken van de gebeurtenissen op het VMBO Maastricht rondom de eindexamens. Daarnaast richt de onderwijsinspectie zich op de vraag in hoeverre bij andere scholen van LVO dit soort situaties kunnen ontstaan. Hiermee wil de onderwijsinspectie zich ervan verzekeren dat de situatie in Maastricht eerder een uitzondering is dan vaker voorkomend fenomeen.

Regelmatig worden scholen bezocht door de onderwijsinspectie. Deze standaardprocedure vindt plaats om te blijven waarborgen dat de basiskwaliteit op orde is. Daarnaast worden besturen en scholen met dit bezoek gestimuleerd om hun ambities waar te maken en mogelijke verdere verbeteringen te realiseren, boven de basiskwaliteit.

Uit de krant