Entertainer en verhalenverteller Frans van de Pas komt naar de bibliotheek in Venray.
Entertainer en verhalenverteller Frans van de Pas komt naar de bibliotheek in Venray.

Vertelmiddag en lezing bij BiblioNu

Algemeen

In de bibliotheek van Venray kan op maandag 17 september een vertelmiddag door Frans van de Pas worden bijgewoond. Entertainer en verhalenverteller Frans van de Pas gaat van 14.30 tot 16.00 uur vertellen. De inloop is vanaf 14.15 uur.

Van de Pas neemt zijn toehoorders mee naar een andere wereld, een andere tijd. Zijn meegebrachte attributen, posters en de beeldende wijze van presenteren verhogen het inbeeldingsvermogen en het plezier van zijn publiek. Van de Pas zoomt hierbij op een onderhoudende en smeuïge wijze in op allerlei gewoontes, gebruiken en anekdotes uit de jaren 50-60 van de vorige eeuw. Aanmelden voor deze vertelmiddag kan via het e-mailadres venray@biblionu.nl.

Benieuwd naar de eigen hersengezondheid en wat er gedaan kan worden om de kans op dementie te verkleinen? Irene Heger, onderzoeker aan de Universiteit Maastricht, geeft op woensdag 19 september van 19.30 tot 21.30 uur in de bibliotheek tekst en uitleg door middel van een lezing over preventie van dementie. De deelnemers krijgen de kans om de eigen hersengezondheid te berekenen en mee te spelen met een breinquiz die een aantal praktische tips geeft om zelf met preventie van dementie aan de slag te gaan.

Aanmelden kan via het e-mailadres mijnbreincoach@maastrichtuniversity.nl.

Uit de krant