Hoge Beek-bewoonster Nellie Hermsen en trappenlooporganisator Dave Ewalts in het trappenhuis van de flat. Foto: Rikus ten Brücke
Hoge Beek-bewoonster Nellie Hermsen en trappenlooporganisator Dave Ewalts in het trappenhuis van de flat. Foto: Rikus ten Brücke

Pijn lijden in De Hoge Beek

Algemeen

Zo snel mogelijk honderdzestig trappen op rennen. Dat is zondag 2 september de uitdaging die sportievelingen wordt geboden tijdens de Traplooprun 2018. Die vindt plaats in de tien etages tellende flat De Hoge Beek aan de Noordsingel in Venray. Het is de eerste keer dat een dergelijke wedstrijd in deze regio wordt gehouden.

Personal trainer Dave Ewalts van VieStyle uit Merselo is de initiatiefnemer van het bijzondere sportevenement. Hij begeleidt in het dagelijkse leven mensen op fysiek en mentaal vlak en geeft voedingsadviezen. Maar de in Wanssum geboren Ewalts houdt er ook van 'anders dan anders'-uitdagingen te bedenken. Ewalts: "In Nederland worden al op meer plaatsen trappenlopen gehouden. Waarom zou dat hier ook niet kunnen? Ik kwam bij De Hoge Beek uit, de flat die samen met De Gouden Leeuw in Venray de meeste etages telt. Van woningcorporatie Wonen Limburg kreeg ik het groene licht, mits de bewoners ermee in zouden stemmen."

Ton van Dalen en Nellie Hermsen, beiden bewoners van de flat en belangenbehartigers van de huurders, vonden het al direct een prachtig plan. "We waren direct positief over het idee", vertelt Hermsen (71). "Hier wonen vooral oudere mensen. Mooi dat er zo wat leven in de brouwerij komt. We maken er meteen een soort open dag van." Van Dalen onderschrijft de woorden van Hermsen. "Wel moet alles door kunnen blijven gaan. Een van de twee liften blijft tijdens de trappenloop beschikbaar voor de bewoners en hulpdiensten, mochten die nodig zijn. Bewoners die niets met de trappenloop hebben, hoeven er niet veel van te merken."

 Aanmelden voor de Trappenlooprun 2018 kan via www.viestyle.nl, waar meer info is te vinden en een inschrijfformulier.

Uit de krant