Afbeelding

Commissie voor herdenking 75 jaar bevrijding

Algemeen

In 2019-2020 wordt in heel Nederland, dus ook in Venray, gevierd dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd  van de Duitse bezetting, het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het college van B en W heeft een commissie Venray viert 75 jaar vrijheid ingesteld.

De commissie gaat alle grote en kleine plannen in kaart brengen en vormt het centrale aanspreekpunt voor iedereen die zich voor dit project wil inzetten. De commissie adviseert het college als het gaat om het stimuleren en verbinden van mensen en ideeën. Daar waar plannen elkaar soms in tijd of inhoud overlappen, zal men verbindingen leggen. Ook zorgt de commissie voor een lijntje met het provinciale burgercomité onder leiding van oud-burgemeester Herman Kaiser. Burgemeester Hans Gilissen is als portefeuillehouder extra betrokken bij het vieren van 75 jaar vrijheid. De herdenking en viering van 75 jaar bevrijding en vrijheid leeft al volop in Venray. Vrijheid kent vele gezichten. Dat blijkt ook wel uit de diversiteit in ideeën en initiatieven die Venrayse mensen en organisaties al naar voren hebben gebracht. Het idee voor een commissie die al die initiatieven in goede banen leidt, ontstond bij de initiatiefnemers, maar ook bij het college.

De commissie Venray viert 75 jaar vrijheid bestaat uit vijf vrijwilligers: Gerda van Stelten, Sjoerd Ewals, Wim Peeters, Ernest Raedts en André Poels. De commissie krijgt steun als ambtelijk secretaris van Mirjam Smit. Ideeën, suggesties, vragen kunnen worden gemaild naar mirjam.smit@venray.nl.

Uit de krant