De gemeente Venray gaat vanaf 1 februari 2019 handhavend optreden tegen bewoners die permanent op Het Roekenbosch wonen.
De gemeente Venray gaat vanaf 1 februari 2019 handhavend optreden tegen bewoners die permanent op Het Roekenbosch wonen.

Geen permanente bewoning op Roekenbosch

Algemeen

De gemeente Venray gaat vanaf 1 februari 2019 handhavend optreden tegen bewoners die permanent op bungalowpark Het Roekenbosch in Blitterswijck wonen. Deze week zijn de betrokken partijen hierover ingelicht.

De gemeente Venray besloot in januari al dat permanente bewoning niet toegestaan is. Dit is volgens het college van B en W strijdig met de bestemming ter plaatse voor het gebruik met recreatiewoningen. Dit besluit leidde tot diverse bezwaarschriften die door de commissie bezwaarschriften zijn behandeld. Die commissie concludeerde onder andere dat de gemeente het besluit van januari had gebaseerd op een verkeerde grondslag. De gemeente Venray heeft nu op basis van de juiste bestemmingsplangegevens de situatie getoetst. Op basis daarvan blijft het besluit om handhavend op te treden van kracht.

Wel heeft de gemeente Venray bekeken of legalisatie van de huidige situatie een mogelijkheid is. Dit zou echter de verdere ontwikkeling van toerisme en recreatie in dit gebied in de weg staan. Dat geldt overigens ook voor het huisvesten van werknemers. De gemeente Venray gelast nu de bewoners om voor 1 februari 2019 te staken met permanente bewoning van de huizen. Daarbij is een dwangsom vastgesteld van 10.000 euro per woning, die na die datum ineens betaald moet worden.

Roger Verberkt uit Blitterswijck is voorstander van handhaving en is tevreden over de uitspraak. Hij zit in de werkgroep Nieuw Roekenbosch die een toekomstvisie heeft opgesteld voor het park. De dorpsraad van Blitterswijck heeft zich achter de visie geschaard. "Die visie gaat uit van een dubbelfunctie, recreatieve functie in combinatie met, onder strikte voorwaarden, permanent wonen. Daarbij wordt uitgegaan van een beperkt aantal arbeidsmigranten. Niet zoals nu met 400 werknemers", aldus Verberkt. "We gaan in de nabije toekomst met alle partijen aan tafel om te werken aan een nieuwe toekomst voor het park."

Uit de krant