Clean Pete is een van de optredens bands. Foto: Sanja Marusic
Clean Pete is een van de optredens bands. Foto: Sanja Marusic

Op De Tôffel in de startblokken

Algemeen

Voor de 26e keer is het Vrijthof in Vierlingsbeek het decor voor Op De Tôffel. Op zaterdag 23 juni vindt het gratis festival plaats.

Een vertrouwd decor op een nieuwe dag, want na een kwart eeuw verhuist dit festival van de zondag naar de zaterdag. Op De Tôffel wordt om 15.00 uur afgetrapt door Freeb uit Wanroij, zij zijn de winnaar van de bandwedstrijd Op Ut Tuffelke. Freeb brengt hardcore, grunge, trash en hiphop. Op het andere podium wordt geopend door Tape Toy. Afgelopen december wonnen ze de Amsterdamse Popprijs. Een kleine greep uit de artiesten die het podium gaan betreden zijn: Wulf, Afterpartees, The Brahms, Clean Pete, Leafs, Traudes, EUT, Iguana Death Cult, MOOON, Dakota, Charlie & The Lesbians, Tape Toy, Bertolf, Wouter Planteijdt's Bullhorn, VanWyck, Christof van der Ven, Laura Sjin, BJ Baartmans, Kay Maas en Freeb.

Zij gaan hun best doen om het publiek een geweldige dag te bezorgen. Naast alle muziek en theater is er ook een uitgebreide festivalmarkt met diverse etenswaren en snuisterijen. Nieuw dit jaar is een terras waar een aantal speciaalbieren wordt aangeboden. De presentatie van Op De Tôffel is in handen van Denvis, een artistiek duizendpoot. Het is voor de bezoekers verboden om eigen drank mee naar het festivalterrein te nemen. Op De Tôffel is een gratis toegankelijk festival en wil dat graag blijven. Inkomsten uit de horeca zijn voor de organisatie dan ook onmisbaar.

Vierlingsbeek is bereikbaar per trein. Het station ligt op vijftien minuten loopafstand van het festivalterrein. Het pontveer Vierlingsbeek - Bergen vaart tot 01.30 uur. Alle informatie over Op De Tôffel 2018 is te vinden op www.opdetoffel.nl en in de Op De Tôffel-app.

Uit de krant