Afbeelding
Foto: Politie

Reconstructie ernstige aanrijding

Algemeen

Op de Eisenhowerlaan in Eindhoven vindt maandagavond 18 juni een reconstructie plaats van de ernstige aanrijding waarbij op 6 januari van dit jaar een 45-jarige vrouw uit Eindhoven zwaargewond raakte.

De vrouw stak kort na 23.30 uur met haar fiets de kruising met de Wolvendijk over toen ze werd geschept door een donkerkleurige personenauto. Die auto reed na de aanrijding door en werd even later aangetroffen op de Boschdijk. De vermoedelijke bestuurder meldde zich een dag later bij de politie. Hij werd later in vrijheid gesteld, maar bleef wel verdachte in de zaak.

Eerder werd al duidelijk dat er een tweede auto betrokken was bij het ongeval door de vondst van een buitenspiegel op de plek van het ongeluk. Deze spiegel bleek afkomstig van een BWM. Na lang onderzoek is de BWM gevonden. Grondig technisch onderzoek op de auto leverde nuttige aanwijzingen op voor het onderzoeksteam. Op 4 mei werd in de zaak een 26-jarige man uit Venray opgepakt. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

Maandagavond is de weg grotendeels afgesloten voor een reconstructie. Met de reconstructie hoopt het onderzoeksteam meer te weten te komen over de snelheid waarmee door de betrokken voertuigen is gereden. Met speciale apparatuur zijn experts van de politie aanwezig om metingen te verrichten en antwoord te krijgen op de vraag hoe hard er precies is gereden op 6 januari. De reconstructie begint rond 20.00 uur en neemt enkele uren in beslag.

In verband met de reconstructie is de Eisenhowerlaan van Helmond naar Eindhoven tot ongeveer 23.00 uur afgesloten voor het normale verkeer. Bussen en noodhulpdiensten hebben gewoon doorgang. 

Uit de krant