De auteurs Peter Cramer en Frans Bevers. Foto: Wouter le Duc
De auteurs Peter Cramer en Frans Bevers. Foto: Wouter le Duc

Familie Wout Poels in Pijn in het Peloton

Algemeen

In de Verkadefabriek te 's-Hertogenbosch is op zondagmiddag een nieuw wielerboek ten doop gehouden: Pijn in het Peloton.  De auteurs Pieter Cramer en Frans Bevers baseren zich op uitvoerige gesprekken met ervaringsdeskundigen, van wielrenners en artsen tot en met fotografen en koersdirecteurs. Vanuit verschillende perspectieven worden oorzaken en gevolgen van wielerleed besproken.

Het boek omvat dertien hoofdstukken waarvan er een geheel gewijd is aan Sky-wielrenner Wout Poels uit Blitterswijck en zijn familie. Onder het hoofdstuk It's a Family Affair  wordt uitvoerig stilgestaan bij die vreselijk valpartij in de zesde etappe van de Tour de France in 2012 ter hoogte van Metz. Wout Poels was een van de slachtoffers. De reeks blessures van Wout laten zich, volgens de auteurs, lezen als een boodschappenlijst: 1 gescheurde milt, 1 gescheurde nier, 3 gebroken ribben en 1 klaplong.

De auteurs hebben uitvoerig gesproken met de broers Norbert en Jos Poels en met zijn neef en documentairemaker Marijn Poels. Pijn in het Peloton geeft een inkijk in het pijnproces dat wielrenners meemaken. Het is vlot geschreven met veel feiten, achtergronden en anekdotes. Het boek is uitgegeven door De Arbeiderspers en kost 27,50 euro.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 


Afbeelding

Uit de krant