Het oude deel van sorthal De Wetteling ondergaat een renovatie.
Het oude deel van sorthal De Wetteling ondergaat een renovatie.

Renovatie dak sporthal Wetteling

Algemeen

Het dak van het oude deel van sporthal De Wetteling is aan een renovatie toe. In de voorjaarsnota is 128.000 euro uitgetrokken om het groot onderhoud in 2020 uit te voeren.

In de afgelopen jaren is er al veel geïnvesteerd in de allereerste echte sporthal van Venray die in 1974 werd geopend. De verwarmingsinstallatie, luchtbehandeling en de sportvloer zijn al vernieuwd. De renovatie van het dak zou nog wel enkele jaren kunnen worden uitgesteld, maar de gemeente vreest kapitaalvernietiging als door een grote lekkage de nieuwe voorzieningen of de vloer schade oplopen.

Er is een onderhoudsvoorziening voor gemeentelijke accommodaties maar daarin zijn de sportzalen niet opgenomen. Beheer en exploitatie van alle sporthallen en gymzalen in Venray is sinds 2001 in handen van Optisport. De gemeente betaalt Optisport jaarlijks een bijdrage voor het reguliere onderhoud. Maar groot onderhoud, zoals de renovatie van het dak, valt er niet onder. Vandaar dat er een extra kostenpost in de meerjarenbegroting is opgenomen. De gemeente laat eerst nog een dakinspectie doen voordat de renovatie wordt uitgevoerd.

Uit de krant