Gratis high tea voor mantelzorgers

Algemeen

Op 26 mei vindt van 12.30 tot 14.30 uur in restaurant Corfu een op uitnodiging van Hartgroep een gratis high tea voor mantelzorgers plaats. Voorafgaande vindt er van 9.30 tot 12.30 uur een 'highteaworkshop' plaats. Hier leren de aanwezigen een echte Engelse high tea te bereiden. Het resultaat van de workshop wordt tijdens de high tea uitgeserveerd aan de mantelzorgers. De workshop is tegen betaling en voor iedereen toegankelijk.

Hartgroep is een organisatie die de belangen behartigt van hart- en vaatpatiënten. Dewi Roso, bestuurslid van Hartgroep, heeft onlangs aan wethouder Anne Thielen het werkplan Hartgroep Mantelzorg overhandigd. Hierin staan de plannen voor projecten en activiteiten die Hartgroep in Venray wil organiseren voor chronische zieken, hun naasten en mantelzorgers. Hartgroep vindt het belangrijk dat mantelzorgers gewaardeerd worden. Daarom organiseert zij in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg Venray een gratis high tea voor mantelzorgers. Voorafgaand aan de high tea vindt een workshop plaats waarin alles wordt bereid. Aan deze workshop kan iedereen tegen een bedrag van 27,50 euro deelnemen.

Hartgroep heeft lokale ondernemers bereid gevonden om hun medewerking aan de high tea te verlenen. Sugar Sweet Company verzorgt de workshop en Grieks restaurant Corfu aan de Passage 6 in Venray heeft zijn keuken en restaurant aangeboden als locatie voor de workshop en high tea.  De gemeente Venray en het steunpunt Mantelzorg ondersteunen dit initiatief van harte.

Uit de krant