Archieffoto Peel en Maas: Ysselsteyn-spelers Ruud Bouwman, Ronnie Bovee en Wout Gommers in duel.

Voetbal in regio Venray

SSS'18 al snel kansloos

SSS'18 leed donderdagmiddag op bezoek bij de nummer drie EVVC in Vinkel een 6-1 nederlaag in de tweede klasse H. De Overloners kwam heel zwak uit de startblokken. Binnen drie minuten keken de geel-zwarten al tegen een 2-0 achterstand aan. Na een kwartier viel de 3-0 en nog voor rust nam EVVC een riante 4-0 voorsprong. Na de pauze kon SSS'18 iets terugdoen via Koen Voesten: 4-1. Er kwamen nog enkele kansen maar via een counter scoorde EVVC de 5-1. In de slotfase viel nog de 6-1.

Ysselsteyn speelt goed maar verliest

Ysselsteyn verloor de uitwedstrijd tegen Budel met 2-1 in de derde klasse C. De Ysselsteyners kwamen na twintig minuten op achterstand: 1-0. Vlak daarna was er een misverstand in de defensie waarbij Ruud Bouwman in zijn eigen doel schoot: 2-0. Daarna pakte Ysselsteyn het goed op en domineerde de gehele tweede helft. Alleen viel de aansluitingstreffer in de 90e minuut veel te laat. Op aangeven van Wout Gommers scoorde de ingevallen Mike Arts de 2-1.

EWC'46-Oostrum afgelast

De wedstrijd EWC'46 tegen Oostrum ging donderdag niet door in de vierde klasse E vanwege het overlijden van erevoorzitter Piet Driessen van de Wellse club. Hij was voorzitter van 1984 tot 1999 van EWC'46. De KNVB heeft de wedstrijd opnieuw vastgesteld op donderdag 17 mei om 19.00 uur.

Leunen afgetroefd door Belfeldia

Leunen leed voor eigen publiek een volkomen kansloze 1-5 nederlaag tegen Belfeldia in de vierde klasse E. Vanaf de aftrap domineerden de bezoekers. Leunen kwam nauwelijks onder de druk uit en in de 13e minuut viel de openingstreffer. Nog voor rust liep Belfeldia uit naar een 0-3 voorsprong. Keeper Ralf Tijssen, invaller voor de geschorste Guido Voncken, miste na een kwartier na rust de bal: 0-4. Na de 0-5 scoorde de zojuist ingevallen Mees Claessens de eretreffer: 1-5.

Slechte start van SVOC'01

SVOC'01 ging thuis met 1-4 onderuit tegen Sambeek in de vijfde klasse. De tricolores kwamen al snel op achterstand door een eigen goal van Johan Gommans: 0-1. In de 12e en de 16e minuut scoorde Sambeek waardoor SVOC'01 al snel tegen een kansloze 0-3 achterstand aankeek. Na een halfuur bracht Roy Kersten de stand op 1-3. SVOC'01 had daarna het initiatief maar de aansluitingstreffer bleef uit. In de 72e minuut deelde Sambeek de genadeklap uit: 1-4.

BVV'27 pakt late remise

BVV'27 speelde uit tegen RKDSO in Lomm met 2-2 gelijk in de vijfde klasse E. De Blitterswijckers domineerden in de eerste helft en Joost Wijnhoven scoorde met een kopbal de 0-1. Een kwartier na rust kwam RKDSO uit een vrije trap op 1-1. BVV'27 gaf daarna het duel uit handen en de thuisploeg nam met 2-1 de leiding. In de slotfase zetten de geel-zwarten de tegenstander onder grote druk. Het slotoffensief werd in de slotminuut beloond door een treffer van Tom Thiesen: 2-2.

Merselo is uitgeblust

De vele wedstrijden in korte tijd breken Merselo op in de vijfde klasse E. De uitgebluste geel-zwarten gingen op bezoek bij HRC'27 in Afferden met 1-0 onderuit. Na balverlies op het Merselose middenveld nam de thuisploeg na negen minuten de leiding: 1-0. Het was van beide kanten een slechte wedstrijd die ook weinig kansen opleverde. In de 80e minuut kwam HRC'27, na twee keer geel, met tien man te staan maar Merselo kon niet meer profiteren.