Afbeelding

Veel proefleden bij hockeyclub Venray

Algemeen

Bij Mixed Hockey Club Venray (MHCV) hebben 48 kinderen tussen de vier en tien jaar meegedaan aan vier proeftrainingen hockey. "Dit zijn er weer meer dan vorig jaar dus dat is een goed teken", aldus Saskia Manders, voorzitster van de Juniorencommissie.

MHCV heeft bijna 500 leden. Zij kunnen, als alles volgens planning verloopt, aan het begin van het komend seizoen gebruikmaken van het nieuwe clubhuis En van het nieuwe inspeelveld. "Dit betekent dat we in september klaar zijn voor nieuwe leden, ook uit de regio."

De proeftrainingen waren onderdeel van de Jeugd Sport Kennismakings (JSK)-dagen. Deze werden gegeven door professionele en gemotiveerde hockeyers van MHCV die de kinderen spelenderwijs wat hockeyvaardigheden bijbrachten. Via de Jeugd Sport Kennismakingsdagen krijgen alle kinderen tot en met groep 8 van de basisschool de mogelijkheid om bij diverse sporten te kijken en mee te doen om zo te ervaren of het een sport is die ze leuk vinden. "Deze JSK-dagen zijn bij uitstek geschikt om kinderen in kleine groepjes met leeftijdsgenootjes kennis te laten maken met de beginselen van hockey", benadrukt Annemarie Gerrits, coördinator van de E en F-teams bij MHCV. "De JSK-dagen zijn nu voorbij maar kinderen kunnen zich natuurlijk altijd aanmelden en vier keer gratis meetrainen om te kijken of ze het hockeyspel leuk vinden. Dat geldt trouwens voor alle leeftijden." Op de laatste JSK-dag kregen alle deelnemers een certificaat van MHCV Uiteraard mochten de kinderen nog even met MHCV mascotte Hennie de Hockeyhaas op de foto.

Uit de krant